Från scenskräck till scenkärlek

August 16th, 2018

Halva natten låg jag sömnlös. Stressade tankar, ångest och halvpanik höll John Blund på distans. I det började jag önska att jag skulle få hög feber, bli magsjuk, krocka med bilen på väg in till arbetet, vilket legitimt skäl som helst dög så att jag kunde ställa in föreläsningen jag skulle hålla på morgonen. Samtidigt var det för nära inpå för att avboka och det skulle inte se bra ut inför min arbetsgivare, en svensk storbank. Det skulle också se illa ut om skälet till att jag ställde in inte var sjukdom. Jag skulle få göra min föreläsning. 

Den gången, året var 2008, hade jag förberett mig enligt konstens alla regler. Jag hade en powerpoint presentation, jag hade text till alla bilder, jag kunde visa på statistik, hade olika färgglada diagram och så blandade jag presentationen med bilder och text. Hade till och med i hemmet, framför en spegel, hållit föreläsningen ett antal gånger. Jag kunde inte vara mer förberedd. Så varför då paniken? Varför ångesten? Varför sömnlösheten? 

I detta avsnitt berättar jag om hur jag gick från ovanstående till att improvisera alla mina föreläsningar och aldrig vara nervös. Till att verkligen älska att stå på scen. Så häng på! 

Och snälla, om du uppskattar min podcast, dela gärna den med andra!

Med omtanke,

Daniel Mendoza
daniel@danielmendoza. se

www.danielmendoza.se

Share | Download(Loading)